+90 324 328 3433    +90 530 695 1111
Sosyal Medya Hesaplarımız

ÇUKUROVA EXPRES – 18 Mayıs 2014

16 Ocak 2018
3 kez görüntülendi
ÇUKUROVA EXPRES – 18 Mayıs 2014
Ruhsal Hastalıkları Fotoğraflarla Anlattılar
buy amoxil online

, helvetica, sans-serif; font-size: 12px;”>18 Mayıs 2014 Pazar

Mersin’de psikolog Yaşam Yanardağ Çelik ve fotoğraf sanatçısı Monika Kuki tarafından hazırlanan, ‘Aramızda Kalan Bir Farkındalık’ projesi kapsamında ruhsal sorunların anlatıldığı bir fotoğraf sergisi açıldı.
Merkez ilçe Mezitli’de bulunan bir cafede açılan sergide, ruhsal sorunların da normal bir olay olduğu anlatılmaya çalışıldı. 16 psikiyatri ve psikologun fotoğraflamasını yapan Yaşam Yanardağ Çelik ve Monika Kuki, ruhsal hastalıkları bu fotoğraflarla anlatmaya çalıştı. Fotoğraf sergisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaşam Yanardağ Çelik, bu serginin Aramızda Kalan Bir Farkındalık projesinin sonucu olarak ortaya çıktığını kaydederek, “Amacımız insanlarımızın psikolojik sorunlarla ilgili biraz daha bilinçlenmesini sağlamak. Çünkü aslında çok ciddi bir ruhsal problemin yaşandığı bir ülkedeyiz. Fakat insanlar ya görmezden gelerek ya yok sayarak yada etiketlenme kaygısıyla ne derler bana deli derler mi veya farklı gözle bakarlar mı kaygısı ile uzmanlardan destek almaya çok yanaşmıyorlar. Bizim amacımız bu tür sorunların aslında çok normal

, hayatın içinden sorunlar olduğunu onlara aktarmak, bunu da alanın içinde çalışan insanlarla yapmak. Bu zaten projeyi daha ayrıcalıklı kılıyor. Psikiyatri ve psikolog arkadaşlarımız bize gönüllü modellik yaptılar. Bizde depresyondan sosyal fobiye kadar pek çok hastalığı fotoğraflarla anlatmaya çalıştık” diye konuştu.

Fotoğrafların üstüne kısa kısa açıklamalarda yazdıklarını vurgulayan Çelik, “Aramızda Kalan ismi de psikolojinin çok ciddi bir etik kuralı vardır. Konuşulan her şey psikolog ile danışan arasında gizli kalır. Buna atıf yapmak için Aramızda Kalan ismini koyduk. Projemiz tamamen farkındalık kazandırmak için yapılmış bir çalışma. 16 görselimiz var. Hepsi alanda çalışan psikiyatri, psikolog. Bu sayede 16 hastalığı fotoğraflarla anlatmaya çalıştık. Amacımız ayna olmak, ayna tutmak. Çünkü bir insanı kulağının ağrıması ne kadar doğalsa kulağı ağrıdığı için doktora gitmesi ne kadar normalse ruhsal bir problem yaşaması da o kadar normal ve ruhsal bir problemden dolayı da destek alması gerekir. Korkmamaları için bu çalışmayı yaptık” şeklinde konuştu.